Eindhovens Dagblad Paviljoen


Eindhovens Dagblad Paviljoen

MIERLO - Op woensdag 2 mei begint het ED in het kader van het 100-jarig bestaan van de krant met een toer door de regio. Als eerste staat het speciaal voor dit jubileum gebouwde ED-paviljoen aan de voet van de molen in Mierlo. Leon Verbugt is de man van het bedrijf dat het paviljoen voor de krant op maat maakte

De flessen witte wijn liggen al koud in het ED 100-paviljoen. Ze liggen in de koelkast van de bar die straks het gezellige hart vormt van het negentig vierkante meter grote paviljoen.
Dat inklapbare paviljoen is verder sowieso van alle gemakken voorzien: beeld, geluid, verwarming en airco, gezellige zitjes en – als klap op de vuurpijl – een zonneterras met parasols, dat via een trap van binnenuit te bereiken is. Trots laat Leon Verbugt het nu nog bij Wegener Nieuwsdruk in Best opgestelde paviljoen zien. De 39-jarige Verbugt is eigenaar van Verbugt Speciaalbouw, het Beek en Donkse bedrijf dat het ED-paviljoen op maat gebouwd heeft. "Een knap staaltje werk, al zeg ik het zelf", zegt Verbugt tevreden. "En een mooi visitekaartje voor het ED als de krant straks door de regio trekt."
Het is niet zo gek dat de geboren Liesselnaar trots is op zijn product. Het is gebouwd volgens een bijzonder principe waarop Verbugt patent heeft gevraagd en gekregen. Het paviljoen is in ingeklapte vorm slechts 13,60 meter lang en 2,55 meter breed en past zodoende op een oplegger.
"Dat is nog niet zo bijzonder. Maar wat het paviljoen wel apart maakt, is de manier waarop we het kunnen plaatsen. Door een speciale constructie met balken en hydrauliek kunnen we het paviljoen zijwaarts naast de oplegger plaatsen, waardoor we relatief maar weinig ruimte nodig hebben. Dat zorgt ervoor dat we het ook op kleinere plekken kunnen neerzetten." Verbugt heeft al ruime ervaring met de bouw van dit soort paviljoens. Samen met zijn vijftien personeelsleden – vóór het begin van de crisis waren er dat nog 22 – heeft hij onder andere de finish en het podium van de Tour de France gebouwd. "Het mooie aan dit werk is dat we voor elke klant telkens weer iets nieuws moeten bedenken en maken.